dansk

Akupunktur

Akupunktur foregår ved at der stikkes tynde nåle ind i musklerne. Nålene stimulerer nervesystemet og denne stimulering kan medføre smertelindring, øget blodgennemstrømning og afspænding af musklerne.

Under behandlingen, som ikke bør gøre ondt føles en ”varme”, ”prikken” eller en let ”sovende” fornemmelse.

Normalt indsættes 4-8 nåle i området med symptomer og smerter.

Behandlingen tager ca. 15- 20 minutter, og efter 3-5 behandlinger (3-5 uger) kan positive effekter vise sig som bedring af nattesøvn, reduktion af smerter og bedring af fysiske funktioner.

Der kan være bivirkninger ved behandling med akupunktur. Eksempelvis vil ca. 50 % af patienterne føle træthed efter behandlingen, og symptomerne kan kortvarigt blusse op.

Herudover kan der opstå mindre blødninger og ved inkompetent anvendelse kan der i sjældne tilfælde ske uheld med perforering af de indre organer.

For at opnå det bedste resultat er det vigtigt, at akupunktur kun anvendes ved veldiagnosticerede tilstande, og hvor man fra ved at behandlingen kan have en relevant effekt.

Din fysioterapeut er uddannet i akupunkturbehandling igennem Dansk Selskab for Akupunktur i Fysioterapi og kan derfor vurdere om denne behandlingsform er relevant behandling for dig.

design, programming and webhosting by Apollomedia