Dry-Needling

Dry-Needling

Hvad er Dry-Needling?

Dry-Needling er en form for nålebehandling som kommer fra vestligmedicinske principper med forskning der viser, at man ved at indsætte en nål i et Myose/triggerpunkt/muskelknude forårsager biomekaniske og neurofysiologiske ændringer, som får muskelknuden til at forsvinde eller opblødes.

Dry-Needling kan bruges som en enkelt stående behandling, supplement til anden fysioterapeutisk behandling, eller i kombination med Graston eller Cupping.

 

Behandling

Behandlingen udføres ved at indføre en tynd, steril nål. Nålen vil man, når den er i musklen, føre nålen (op/ned) for at behandle problem stillingen. Man mærker kun nålen når den ramme er myose/triggerpunkt/muskelknude, her vil man kunne fornemme en dirren og spændende fornemmelse, rammer nålen helt midt i, kan der forekomme en ufrivillig sammentrækning af musklen.

Efter behandlingen kan der være ømhed i det behandledeområde. Ømheden kan vare fra få timer og op til 2 døgn, hvor den normalt fortager sig.

Når man er blevet behandlet, er det vigtigt at stimulere musklen, drikke mere vand samt bevæge musklen igennem og holde sig lidt mere i ro end vanligt.

 

Scroll to Top